Sagor

Sagor

 Alla mina sagor skriver jag under namnet Ananda Bliss, en delpersonlighet av mig som bara vill skriva, skriva, skriva. Min fantasi flödar fritt och kommer vid de mest märkliga tillfällen. Ut flödar det sagor och berättelser för barn och vuxna. Där de vuxna sitter med och läser för barnen. 

 Alla sagor kommer genom henne, Ananda Bliss, det är som en andra person inom mig. Ibland kallas det för alter ego, ibland för pseudonym. Det är något annat än ett artistnamn. Det sägs att personer med ett alter ego eller en pseudonym inte vill stå för sina åsikter eller det den skriver. I mitt fall är det bara en annan delpersonlighet som träder fram och uttrycker sig. Den delen som har tillgång till alla sagor och vet det som ingen annan vet. 

Men kanske är det bara för att jag är blyg och inte vågar säga att jag har allt det här inom mig. Vem vet. Jag vill bara fortsätta skriva sagor, använda min kunskap och fantasi. Därför är den första sagan tillägnad den delen av mig som kommer fram när det ska skrivas sagor. Ananda Bliss.

Jag är så tacksam att den personlighetsdelen lever och verkar inom mig. Om ni visste vad roligt det är att höra alla sagorna ta form. Ibland viskar Ananda Bliss historierna i mitt öra ibland berättar hon det medan jag skriver, men däremot tecknar eller målar hon aldrig. Men det gör ju Gaila. Därför får alltid alla delar av mig vara med och skapa. 

Då blir det ju en enhet.

Berättelser för stora och små. Läses av vuxna för de små: Konstnären som ville sluta måla, Den lilla sjökon, Linjen och Punkterna, Pennan och Penseln mm. En samlingsutgåva Utgivning beräknas ske under 2024

Det lilla fröet
Det lilla fröet

Ett stjärnfrö faller ner till jorden och börjar växa upp mot ljuset och solen. En saga om att börja växa och vilja nå upp till ljuset. Växa i en värld där det alltid är tillåtet att vara sig själv. 

Lilla Vedi på konstens flod
Lilla Vedi på konstens flod

En historia om det lilla fröet Vedi som lär sig hur det går till att skapa. Tyvärr har historien fastnat i datorn men kommer troligtvis ges ut under 2024

Det lilla fröet

Det lilla fröet, Vedi Cart Ha, växter upp fullständigt ovetande om något annat än att det är helt perfekt redan som det är. Det vet vad det ska bli och det vet att det kommer att ske. För det har redan allt det någonsin behöver inom sig.

Alla små frön som vårdas rätt kan växa upp och bli något alldeles fantastiskt.

Det spelar ingen roll om det är växter, människor, djur eller något som finns i rymden.

Allting är uppbyggt av samma material som det som finns inuti stjärnorna.

Vi är alla små stjärnstoff. Frön av stjärnor.

Varje frö som växer upp bär sin egen saga inom sig.

Vill du beställa sagan om det lilla fröet? Kicka på länken :

Outgivna samlingar med barnsagor och berättelser.

Vild fantasi och fullständigt snurriga berättelser som kan ge mersmak och väcka nyfikenhet till vad som väntar bakom hörnet eller på nästa sida. Eller rent av i livet.
Du kan påverka utgivningen genom att ta kontakt och önska att sagan ges ut så fort som möjligt. :-).
Jag skriver lika mycket för Dig som för mig.// Gaila

"Konstnären som ville sluta måla"

Konstnären som ville sluta måla - Det var en gång ett litet barn som så gärna ville måla. Hur mycket det än målade blev inget som det ville och det lilla barnet var besviket. Inget liknade det som barnet ville att det skulle likna. Då berättade en bekant för barnets mamma att det fanns en speciell målarkurs för barn. Där kunde man få måla som man ville och leka med färger och former på ett roligt sätt. Oh, vad glad det lilla barnet blev. Nu skulle det äntligen få lära sig att måla.

På kursen kunde man göra flera olika övningar och alla fick göra det de själva klarade av och tyckte var kul, men det lilla barnet ville bestämt att det skulle se likadant ut som det själv hade bestämt sig för. Men det blev aldrig så. Det lilla barnet var ständigt besviken på allt det försökte måla. Det såg annorlunda ut än det som de andra målade. De målade så fina saker och de hade roligt medan de målade tillsammans. Till slut var kursen slut och det lilla barnet slängde förtvivlat sin målning i soporna...... Men då kom en fe och lade sig i...

När man har bestämt sig redan innan för hur det som man målar ska se ut, har man låst alla sina sinnen. Följ med den lilla målningens resa och se vad som händer när den möter en riktig konstnär och vad som i sin tur händer med konstnären när den möter den lilla målningen.


"Den lilla sjökon"


Den lilla sjökon - Långt ner i djupet av enhetens ocean, simmade olika sorters fiskar, drakar och vattendjur. Alla hade var sin alldeles egen form och ibland en helt egen färg. De flesta utav de här vatten-varelserna simmade omkring med ögonen öppna lysande av förväntan, men en utav dem, den lilla sjökon, simmade alltid med ögonen slutna. De andra fiskarna och vatten djuren trivdes med att vara i närheten av sjökon.

När de en gång frågade varför det var ett sådant underligt ljus runt henne, berättade hon sakta att ljuset strålade runt henne för att det kom från insidan. När hon blundande och hade slutna ögon kunde hon förnimma allting som var ljust, vackert och behagligt, vänligt, omtänksamt och mjukt. Med sina slutna ögon kunde hon berätta om världar dit inget vattendjur eller vatten-varelse någonsin hade färdats. Det kunde vara världar som existerade eller världar som var skapade ur hennes fantasi. Det kunde också vara världar som hade funnits förut eller världar som var på väg att träda fram.

Vattenkon berättade att allting var möjligt om alla varelser använde sin energi, sin fantasi och sin föreställningsförmåga. Då kunde de se och uppfatta saker som de förut aldrig hade sett för att de såg på ett nytt lite annorlunda sätt...

I djupet av alla haven finns det finurliga fiskar och andra vattenvarelser som lever tillsammans med varandra utan att störa eller förstöra för någon. De har alla en eller flera berättelser att dela med varandra. De bär alla på en hemlighet.


"Silveros skapelseberättelse"


Silverros skapelseberättelse - I ett väldigt dån expanderade den lilla punkten av medvetande till en energi som trängde igenom alla dimensioner. Miljoner delar kastades ut i rymden och färdades mot okända mål. En skapelse utan dess like. Till synes utan mål och mening. Men det var faktiskt fullt av både medveten och omedveten energi.


Silverros stod och tittade efter ingången utan att finna den någonstans. Till slut gav han upp och bara lät sig föras i fantasin till drömmar och minnen. När han åter öppnade ögonen såg han en portal öppna sig framför honom. Det fanns inget däri. Skulle han våga gå in. På darrande ben och ett inre lugn tog han det stora steget och trädde in igenom portalen. Han hade hamnat i den absoluta nollpunkten.

Först märkte han det stora ingenting som ändå innehöll allt. Det fanns inget att se men mycket att förnimma. Som stora, väldiga sjok av osynliga slöjor. Efter ett tag i det stora tysta landade en insikt hos Silverros.  Det handlade om att den stora tysta världen där allt fanns var det mycket ensamt att vara i.  På en ren impuls började han sakta forma ett ljud. Han lät ljudet strömma ur sin strupe och glida omkring i det stora tysta. Rösten började forma ord och han sjöng. Sjöng sin glädje, sjöng sin upplevelse, sjöng sin dröm. Ur det stora ingenting och det formlösa bildades så småningom en form. Tusentals upprepningar av ljudvågor skapade inte bara en form utan flera, ja rent av oändligt många former. 

Det var de fem elementen som blev synliga och tog sin plats...

Han tittade sig omkring och såg träden, växterna, blommorna, skogarna och havet. Allt tillkommit ur den, av den skapande kraften, tillsamamns med de fem elementen kom dessa former rakt ut ur sin omgivning, och utvecklades i varje ny sekund för att bli manifesterad i den nya tredimensionella världen. Silverros såg allt detta och förundrades. Vilken fantastisk värld han kommit till då han gick in genom den nya portalen. Han befann sig i Nollpunkten där allt skapades i ren kärlek inom ett litet ögonblick... vänta bara tills alla hans vänner kunde få höra om detta mirakel...

Ur ingeting kommer allting och återskapas gång på gång. Ibland till något helt annat, men det försvinner aldrig. Det bara framträder i en annan form och får en annan mening eller uppgift. För det som aldrig blivit fött kan nämligen aldrig dö. Kärlek är evig, den är luktfri, osynlig men alltid närvarade. Den tar sig bara en ny form eller färg beroende på vem som ser den.


"Sagor om stjärnfrön"

Förord:  - En gång befann jag mig på ett sjukhus och hade bestämt mig för att inga målarprylar ta med mig. Min dotter undrade hur det skulle gå. Det som hände var att jag började skriva ett kapitel om dagen om de principer som styr allt skapande. Naturens egen process. Det blev i form av sagor. Om de små fröna. De som vet vad de ska bli. Och som blir det. Och vägen dit. Den skapande processen. Men det tog inte slut där. Det blev bara mer och mer textmassor som samlades i datorns rymd. Till slut blev det många sagor om alla små stjärnfrö. Så jag tänkte, - Om jag skulle ta och  samla ihop dem alla i en bok som heter just "Sagor om stjärnfrön"


Vedi, Veda, Vicci och Aka Sha - Längst bort i ett av alla de stora universum fanns en stor, stor moderstjärna som hade så många stjärnfrö att bära i sin famn att det till slut började svämma över. Så en gång i den stora, vackra, tystnadens tidsålder beslöt sig moderstjärnan för att släppa de små fröna fria.

Stjärnfrön började flyga tvärs och kors genom den stora rymden, den som höll samman alla multiversum, och vidare in i alla de svarta hålen som fanns överallt. Alla stjärnfrö reste på stående vågor av energi och gled runt omkring inuti spiralformer. De förflyttade sig över oändlighetens fält där allt är möjligt. Alla hade roligt och gjorde sin egen resa som ibland var både läskig och oviss men alltid verkade bjuda på just det mest spännande som fanns just då...

Alla stjärnfrö har olika uppgifter och när var och en gör det dom älskar att göra blir de jätteduktiga på det och alla blir glada och trivs tillsammans. Alla stjärnfrö är som pyttesmå, men ändå superviktiga, detaljer i den stora magiska helheten.

"Lilla Vedi på konstens flod "


Lilla Vedi och Pointjoff Zai Lenz reser på konstens flod 

- För att lära sig hur det går till att måla, leva och teckna ville lilla Vedi resa på konstens flod.   Tillsammans med sin vän Pointjoff Zaj Lenz ger han sig iväg för att förstå hur man kan skapa fritt från hjärtat och bli medveten om hur allt funkar på den vackra planeten Tell Us.

"Du är alltid en trogen vän att ha vid sin sida när man ska klara en svår utmaning - sa Lilla Vedi till Pointjoff Zaj Lenz som satt alldeles stilla och tyst i båten. Du vet liksom hur det är när man försöker säga hur man tycker och känner eller vill visa hur det ser ut i ens inre värld,

Livet och konsten är som två vänner ute på en lång resa där ingen vill vara utan den andra. Det blir så mycket roligare om de båda får tillbringa tid i varandras sällskap hela tiden.
 

Vill du läsa mera av dessa sagor? Vill du veta när de blir utgivna och komma på releasefest? Skicka ett mail till info@gaila.se eller fyll i formuläret nedan.