Måleri & Poesi  Att måla är kärlek och poesi. Livets poesi. Dyka in i färgernas land för att vara ett med allt och mötas i den skapande processen när livet bjuder in till en magisk och oförutsägbar resa.
Ett skapande i vild passion och stilla varande, där livet och konsten dansar sida vid sida i en kosmisk dans. Ett tillstånd där tid och rum tycks upphört existera. En magisk dans med allt i universum, jorden, min själ och mitt hjärta
Livskonst för mig, är konst, som i varje penseldrag är sammanlänkat med själen och livet

Mina målningar är sprungna ur mitt hjärta och den inre kraft som genomsyrar allt levande. Det har aldrig gått att styra vare sig inspiration eller tillfälle. Impulsen att måla har snarare drabbat mig och svept mig med i någon slags gudomlig vägledning. Starkt obevekligt och alldeles underbart. Jag som aldrig tidigare varit intresserad av konst upptäckte att jag älskar att skapa.

Varje människa har en inre värld som är osynlig för andra, likväl fullt närvarande i varje liv. Oavsett vilken etikett den får av andra: fantasi, drömmar, frånvaro av närvaro i det fysiskt, påtagliga, jordelivet. Men om vi tänker efter är livet på jorden så abstrakt olika beroende på geologi, kultur, religion, arv, social miljö, klimat, handlingar, vägval, insikter och mer än jag kan komma på i skrivande stund. Medan några åker till månen dyker andra ner i oceanens djup. Andra vårdar det som kommer upp ur jorden eller tillkännager sig ur essensen av sig själva. En del har fullt sjå med att bara överleva dag för dag. Hanterar sorg och smärta.

Konst och konstarter är ett sätt att dela den inre verkligheten vi har. Att göra det som ligger en närmast hjärtat och att utföra det i kärlek. Måla, skriva, fotografera, sjunga, spela, dansa, skulptera, arbeta i lera, bygga, väva, virka. sticka, sy, tälja, laga mat, ja listan blir oändlig. Det kan bli abstrakt eller figurativt. Inslag av båda eller sammanvävt av flera olika tekniker.

I min inre värld har fantasin inga begränsningar

Jag sluter mina ögon och tar några andetag, sedan börjar det. Ibland färdas jag in i den meditativa världen, ibland på en resa bortom de världar vi känner till. Låter mig inspireras av det jag upplever där i min inre rymd liksom i den yttre rymden.

Lika mycket inspireras jag av den otroliga skönheten på vår planet när jag vandrar i naturen på olika platser på vår jord. Att måla blir en dans med själ och hjärta. Att vara ett med den skapande magin, där passion och stilla tystnad dansar sida vid sida. Jag sätter färg på min canvas och sedan tar den skapande processen vid. En kraft så mycket större än mig. Jag överlämnar mig till den och låter mig svepas med. Vissa stunder är det bara färgen som talar och tillåter alla känslor svalla över. Andra tillfällen har jag en klar riktning och börjar där. Trots det är det alltid något annat som leder mig i processen. Efteråt kan det hända att jag tar fram det jag ser framträda bland alla färger, ibland får det ligga kvar i det fördolda.

Det kan gå fort eller ta flera år att färdigställa en målning. Förloppen kan liknas vid olika utmaningar i livet, ibland går det lätt, andra gånger tar det mycket mer tid. Ibland vet man precis vilket som är nästa steg, andra gånger kräver det mycket reflektion och eftertänksamhet.

Nedan finner du alla målningar indelade i tema. Därefter ett galleri med alla målningar i vilt och oordnat kaos. 

Välkommen in i min kreativa värld. / Gaila

Målningar presenterade i 
vild och oordnad form 

 Liggande 

Stående