Dikt & Lyrik

Smakprov ur den poetiska karamellskålen, salt surt beskt sött, vad som än faller på läppen. Utgivet, fritt levande och tillåtet att införskaffas, tillsammans med en kryddig blandning av ofullständigt, väntande material. Dessvärre fastlåst i sitt datoriserade fängelse utan chans till frihet. I fjärran skymtar tiden som verkar för dess fullkomnande och befrielse i samband med utgivning. Den eviga tiden.

Tills vidare serveras dessa axplock.

Cordis Cox
Cordis Cox

Hjärtats skeppare navigerar skickligt bland alla känslor, djupa fallgropar, magiska himmelska höjder som sätter hjärtat i brand och ger det en chans att älska passionerat eller stilla. Dock alltid villkorslöst.

Målningar med motiv inspirerade av hjärtat och den eld som brinner ur den skapande passionen för den villkorlösa, vackra, rena kärleken.

-de första stapplande stegen i denna livets dans, kryddat med sälta som livets vatten. 

"Lugn Glädje i livets stundtals turbulenta färd. Ett uttryck i stundens intryck. Ett intryck av existerande uttryck."

Lättläst poesi med dikter ur själ och hjärta i samklang med vackra foton från Ölands natur.

Eld
Eld

Passion och begär, förtärande, heta, brännande, känslor. Stundtals utbränd, slutbränd, vidbränd och innebränd ! 

Målningar och och texter med känslostormar om vartannat i ett eldigt, passionerat och exalterat utförande tillsammans med ömsom förtvivlan, uppgivenhet, utbrändhet och starkt ångest. Ömsom vild, okontrollerbar glädje och brinnande begär efter skapandets eld.  Lycksalighet och ångest, två sidor av samma mynt.  

Kosmiska Irrfärder
Kosmiska Irrfärder

- Kaos och Kosmos bjuder upp till dans. Musik, bildspel, poesi och stundtals förvirrande texter i en salig blandning

Målningarna svävar i den inre och yttre rymden. Sprungna ur allt som sker i universum. Både det vi ser och det vi inte har en susning att vare sig se eller förstå. Texterna är lika förvirrande att förstå som det som ligger bortom det eller de universum vi hittills känner till. Ibland infinner sig dock en känsla av att det här, ja det förstår man verkligen! ...långt in i djupet av sig själv.

 

Kosmiska Irrfärder innehåpller kanaliserade texter och målningar bortom sunt förnuft. Skapade i stundens hetta och tillkomna utan minsta tanke på vad som ska bli.

Texter sprungna ur ord som kräver att blir nedskrivna har tryckts oredigerade.  Allt tolkas av var och en på den nivå man för tillfället befinner sig. 

Bildspel och musik utlovas i samband med retreat.

Pågående Projekt

Cordis Cox
Eld
Chakra Art & Reflection
Pressure
Kosmiska Irrfärder
Änlgavingar
Naken
Växtverk
Objekt
365 grader

Poetiska smakprov

VARSÅGOD! LÄS! NJUT! SUG PÅ KARAMELLEN!

Några väl valda poetiska godis-bitar eller karameller att åtnjuta när andan faller på. Jag hoppas de faller på läppen och ger mersmak. De kan vara salta, sura, söta, beska men är sällan smaklösa. Vilken smak som får ditt hjärta att sjunga och din själ att le. Ja, det återstår att se.

Kontakta mig om det är några som du tycker faller dig i smaken, så ser jag efter om det finns någon bok som är utgiven, eller vill bli. En av alla dessa, vilken innehåller något av den sötma och smaksensation som bjuds. 

Ur Lugn Glädje


Att våga

Att våga glänta på dörrar

Att försiktigt och blygt titta in

Att ta del av hur jorden snurrar

Att hitta en väg som är din

Att våga följa med vågen

Att känna dess topp och dess dal

Att våga känna på glöden

Att orka när glöden blir sval


Att känna och uppleva sinnet

Så subtilt som det nånsin kan bli

Att nyfiket gräva i minnet

Att hitta nåt heligt däri

Att följa sitt innersta väsen

Att lyssna till själens sång

Att bli varse de känslor som finns där

Jag önskar jag vågar nån´ gång


Vill du läsa mera? Klicka och beställ boken här:

"Målning Batik - Koh Lipe 2012"
"Målning Batik - Koh Lipe 2012"

 Ur Chakra Art & Reflection

Regnbågens sju färger har en tendens att beröra oss på djupet. Jag har valt att illustrera chakra-systemet ur just det perspektivet.
Chakra finns omtalade i gamla visdomstraditioner i alla världens hörn. En förklarande modell för det spirituella och värdsliga livet under tusentals år, om än tolkade och förmedlade på olika sätt beroende på kultur, världsdel och tradition.
Chakra-systemet är uppbyggt som en spirituell karta över det energiflöde som förser kroppens alla organ med livsenergi. Systemet och förklaringsmodellen fascinerade mig under min tid som friskvårdsterapeut. Dikter, texter och målningar är ett konstnärligt uttryck för detta.

             Gaila E Sundlin


"Strukturen och ytan

textur och balans

Att måla med allt

som i himmelen fanns

Den himmel som väntar, 

på insidan bor

Finns tillgänglig för 

både liten och stor

Din storlek på jorden är ej den du är

så hitta en helhet i det som bor här

Det tunna och grova, det lättaste skikt

förmedlar en känsla precis som en dikt"


Smakprov

Ur samlingen "Kosmiska irrfärder" - när intellektet och intelligensen utför sin egen dans i en salig blandning av irrationella stegsekvenser (2003)

Allting är en tavla

En spegling av verkligheten genom den illusion som vi lägger för att orka se lite i taget såsom en slöja drar ner en dimridå och låter oss betrakta den verklighetsväv vi vävt ur just det perspektiv som passar oss i stunden. Den stund då vi förmår stanna till och finnas i vårt varande en liten kort sekund, minut eller kanske en evighet. Den eviga väv vi envisas dra med oss i varje steg vi tar och baxar omkring på, i det forum vi kallar livet....( Vi släpar och drar och undrar varför vi fastnar på vägen, varför allt emellanåt känns tungt eller så oerhört skört. Rädda för att det ska bli en rispa i vår väv eller i den illusion av väv vi just slängt ut framför dem vi håller mest kära. En rädsla att visa upp vårt innersta varande för andra än oss själva eller kanske just rädslan finns för att vi aldrig dragit undan väven inför våra egna ögon, aldrig någon sin vågat se vad som finns bakom den stora illusionen vi byggt upp i vårt förvirrade sinne, med enbart våra egna trånga referensramar som byggsten eller tråd. Ett materiel som är alltför obeständigt och som vi sätter hela vår tillit till att den skulle på något sätt vara det mest beständiga som går att uppnå. Något som ger oss en inbillad trygghet, som om vi skulle bevara vår evighet i en tunn, genomskinlig liten väv av det subtilaste materiel som dock är just skört, genomsläppligt och förgängligt. Tittar vi djupare ner eller längre in och låter blicken och seendet vandra egna vägar utan begränsningar och genom och bortom det som vi i vår egen värld kan se som begränsning eller slut, då öppnar sig det som kan kallas evighet och där finns bara färger och toner och ren glädje så mycket så att hjärtat sprängs ...och visst är det lite kusligt, visst får det varje vettig människa att vilja dra för väven igen, för vem vill se bortom illusionen, vem vill verkligen veta att allt det vi söker finns och dessutom inom oss själva. Inom oss likväl som utan för oss, i ett aldrig sinande flöde. Tänk om.....ja just det, tänk om.....omtänk 360 grader ur alla synvinklar, ur alla aspekter, ur allt djup och ända ut i det forum där allt manifesteras med tankens fart. Då skapar du, då skapar du din verklighet och väver den väv du vill ska bli din sanning här och i evighet, för evigt. En enda stor förändring i varje given miljarddels nanosekund. Och föreställ dig nu att du redan gjort detta i eoner av livstid, hur vill du då att din värld ska se ut eoner av livstid efter idag? dvs just nu. Dra undan alla slöjor och se på allt du ser genom ett ljus av kärlek, och fråga dig i varje handling, i varje upplevelse, om du skulle kunna sitta nöjd över ditt sätt att handla och bedöma situationer, oberoende av vilken part du skulle vara i detta skådespel, som avbildas med färg och harmoni till ett rent otroligt konstverk.)

....Stig in och ta del av det konstverket som är liv på den här planeten. Där du själv är skapare, regissör, konstnär eller kanske en ton, en färg eller fortplantad energi i ett evigt föränderligt vågmönster

.


Ur samlingen " Änglavingar" - dans med andra dimensioner i blandad smak men sällan smaklöst

Morgonrodnad

Vinden hälsar

välkomnar så smekande

Fågelkvitter lockar pockar

börja leva nu min vän

Lek din längtan följ din röst

njut av livets ögonblick

Samla minnen i ditt sinne

välj med glädje de du spar

Fyll ditt hjärta

Solen strålar

Himmelriket är idag


Ur samlingen "Naken" - utan skyddsnät utan mask sårbar stark utlämnad ren essens med en och annan smaksensation

Jag är vacker

I dina ögon

Jag är fantastisk

I ditt minne

Jag är jag

Och det räcker

För dig

Jag är hemma

I mitt hjärta

Jag är hel

I min essens

Jag ÄR

Och det räcker

För migUr samlingen "Eld" - ett ständigt livgivande inferno blandat med sura och söta karameller

Making me soft with your letters

The words are whispering into my ears

Softly loosen up my coldness

Gently letting me glow

Touching me with you fingers

Helping me out of my nightmare

Setting me free

Free to taste you

Free to join you on the endless trip

Of passionUr samlingen "Växtverk" - snubblande, tröstlösa, hoppfulla, lätta steg i att lära sig dansa livets dans, en stundtals besk karamell

En gång

En gång läste de som förstår sig på att skriva det jag skrivit

Hon förstod inget av det som stod där

Hon hade svårt att förstå vad jag menade

Hon kanske aldrig hade varit i mitt land

Mitt inre land

Det där allt kan hända

Jag fick skriva om uppsatsen

Det formade mitt liv

Det jag tänkte var något som fick göras om

Jag lärde mig

Lärde mig att forma om

Sluta tänka själv

Det finns ju mallar

Håll dig till dem

Jag följde mallen

Jag tror att jag dog

Sedan började jag tänka

Då levde jag

Då fick jag ett annat liv

Fortfarande inom ramen

Sedan förstod jag att hemligheten var att tänka själv

Inom mina egna ramar

De var obegränsade

Då fick jag

Mitt eget liv

Jag valde

Att välja mina tankar

Jag valde mitt livUr samlingen "Cordis Cox" - hemma i mig själv, i det allra vackraste, med smak av honung

När nattens trygghet sänker sig och dragit sitt täcke runt mig kan jag förnimma allt vad som finns i rymden. Jag sluter universums filt så tätt intill mig och ligger svävande i den blålila tryggheten med små små ljus tätt inpå mig. Det glimmar och gnistrar överallt. Min kunskap och min visshet är helt utanför alla gränser som någonsin funnits. Världen är en enda snurrande, vaggande, gungmatta som finns runt omkring mig, i mig och under allt som är jag eller delar av mitt själv. Mitt hjärta är helt och jag vilar..........i mig, i allt som är, i allt som kan vara.....trygghet infinner sig och jag kommer till ro.När något faller dig i smaken och inspirerar till mer läsning ...skriv och berätta... det kanske sätter fart på mig att ge ut fler poesi- och diktböcker eller beställ genom turningpages.se.

Vill du sälja diktböckerna i din affär eller inom ditt nätverk och köpa in dem kan du ta kontakt med mig på info@gaila.se eller Gunnar Strandh på Turning pages. Du kan också välja att fylla i formuläret nedan. Allt är möjligt, vilket i sin tur ger oanade möjligheter.

I kärlek och glädje / Gaila