Jag valde aldrig konsten. Den valde mig.

Livet visade mig en annan väg än den jag vandrat innan. När jag första gången smekte ut färg med mina händer på en tapetrulle förstod jag att jag var fast. Inom mig hörde jag en röst som sade, "Släpp allt och bara följ" ... Jag gjorde det.

I tio år målade jag dag och natt på hel och deltid. Jag började samtidigt undervisa i en form av fritt autodidakt måleri, sprunget ur vediska principer för livet och konsten. En filosofi för allt skapande. Naturens sätt att hålla skapelsen vid evigt liv. Där hjärtat är ditt ankare och själen din inneboende kompass.

Sakta smekte jag ut färgen på en canvas med mina händer och hela min kropp öppnade sig i ren glädje över att få måla i ett kravlöst och befriande tillstånd. Den skapande floden vältrade sig fram och svepte med mig på en färd av virvlande strömmar och stilla flöde.

Kort biografi

Jag som inte ens gillade konst, upptäckte att jag älskar att skapa

Min resa i konstens värld började 2008. Jag har de precis flyttat med upp till Stockholm för att stötta min dotter som kommit in på Kungliga Svenska Balettskolan. Själv skulle jag söka arbetspraktik efter att ha råkat ut för olyckor.

En dag tog jag en buss och hoppade på och av spontant. Mitt på dagen gick jag av vid Mariatorget och gick rakt upp genom en lite park.  Den lilla rösten inom viskade att jag skulle gå tillbaka över Mariatorget. Sakta lät jag mina fötter leda mig. De stannade vid ingången till ett galleri.

- Vad gör jag här? tänkte jag. Jag som inte ens gillar konst!!!

Mina fötter fortsatte leda mig. Jag gick in och mitt liv förändrades. Den dagen jag kom i kontakt med min kreativitet och skaparkraft började ett nytt levnadssätt för mig. Med liv och lust gick jag loss på en gammal tapetrulle och ville aldrig sluta måla. Färgerna flödade och jag hade hittat hem. Samma höst, blev jag erbjuden att delta i en samutställning på Mariatorget i Stockholm.

Ett par år senare fann jag mig själv driva kulturprojekt och arrangemang, ställa ut min konst, ha utbildningar, skriva poesi och egna texter. Stod för idé och konstnärlig ledare i en konst- & dansföreställning, gav ut en saga och började skriva en serie böcker om medvetandeutveckling, livsinspiration och egenvård i regnbågens alla färger. Mitt liv tog helt enkelt fart i den riktning det var menat, på ett sätt jag aldrig kunnat föreställa mig.

Efter det att jag kom i kontakt med min inre naturliga skapande kraft glider jag omkring på livets och konstens flod i både storm och stiltje. Med möjlighet att lägga till vid nya spännande hamnar.

Jag började måla med mina händer och därefter rengöringssvampar. Först flera år senare vågade jag använda penslar. Efter ytterligare några år låter jag nu pennor och kritor leka över pappret. Under resans gång har jag provat på batik, akryl, akvarell och olja. Vidare har jag producerat en en konst- och dansföreställning där jag stod för idé, konstnärlig ledning och koreografi tillsammans med min dotter. Jag är mestadels självlärd, tagit kortare workshop och haft förmånen att kunna måla tillsammans med andra konstnärer när de arbetar i sin ateljé. En fantastisk resa.

Min konst är numera till salu, kan hängas tillfälligt någonstans för utsmyckning eller kan njutas av i samband med leasing. Allt är möjligt. Hör av dig så ser vi vad som passar just dig.

Tavlorna är målade i vild passion och stilla varande. Skapade i stunden där de ständigt växlande omständigheterna för tid och rum tycks upphört att existera.
"i kärlek till livet och konsten"