Min kreativitet exploderade och det resulterade i hundratals målningar. Därefter kom böcker, sagor, dikter och filosofiska texter. Tre år efter jag börjat måla stod jag som konstnärlig ledare och koreograf för en konst- och dansföreställning, "Rainbow Reflection -andens resa genom kroppen tills själen upplever enhet". 

En konstnärlig tolkning av det subtila chakra-systemet. 

Den uppfördes på Lysekils 5-års jubileum i samarbete med min dotter, Linnéa Wilhelmsson, hennes danselever från Gullmarsgymnasiets estetiska linje, samt professionellt utbildade kollegor till henne - dansare från Kungliga Svenska Balettskolan. 

  Rainbow Reflection - Konst och dansföreställning

Blandade färger
Blått Turkos
Grönt
Rött Orange Gult
Violett Lila
Att måla är som en dans mellan universum och mig. Mina målningar är skapade i vild passion och stilla vardande. På en plats i mig där tid och rum upphört existera. Jag dyker in i en meditativ värld av färger, sedan tar jag fram det jag ser framträda. Ibland får det ligga kvar i det fördolda där färg, energi och det abstrakta får tala för sig själv. Andra gånger behöver ytan bearbetas under lång tid för att hitta rätt uttryck.

MILANO

Ett par år efter jag börjat måla blev jag inbjuden till en utställning i Milano. Så spännande.  

"i kärlek till livet och konsten" Gaila  
Chakra Collection
Chakra Collection

Chakra Veda

Jag fortsatte måla i regnbågens alla sju färger och skrev dikter. Så småningom dokumenterade jag allt tidigare material jag hade nedtecknat om de sju chakra som förser kroppen med livsenergi. 

Kunskapen hade jag med mig från min tidigare profession som massör, stresscoach, mental tränare, kinesiolog, intuitiv healer och Reiki master. 

Allt det jag gjort tidigare i livet började vävas samman. Bilder och texter blev så småningom sju färdiga böcker om chakra. De väntar ivrigt på att blir utgivna tillsammans med diktböcker och sagor i ämnet.

Allt är underlag till en turné där texter, målningar och diktböcker ingår som en helhet. Utställningar med levande workshops på plats.

Först stundar själva det så kallade hantverket, det som kommer efter den skapande processen i färg och form. Att få ihop allt och färdigställa det som ska till. Det ska bli en lika spännande resa. 

Du kan läsa mer utförligt om mina år med måleriet under fliken "resan på konstens flod".

Måleri & Poesi

När konsten valde mig hittade jag hem.
Mitt konstnärsskap handlar om poesi.
Livets poesi.


" Måla är för mig att möta mig själv på ett djupare plan, där vild passion och stilla tystnad dansar sida vid sida. Att vara ett med allt och mötas i den skapande processens naturliga rytm. Hjärta och själ blir min karta och kompass och kroppen mitt ankare. "


"Skriva poesi är att dansa med olika steg och rytmer till känslornas och hjärtats melodiska ackompanjemang".


"Skriva böcker är ett uttryck som den samlade egna erfarenheten eller intuitiva vetandet kan manifesteras i. Ett sätt att dela med sig av sin egen livsfilosofi, passion, upplevelser, insikter och erfarenheter."


"Fotografera är mitt sätt att fånga det förgängliga, ett ögonblick eller en känsla. I all enkelhet fånga ett visuellt minne av livets underverk, skapat genom naturen, människorna och djuren."


"Visa och sammanställa bildspel är ett sätt att skicka vidare något som är helt, en ordlös kommunikation eller ett forum att förmedla upplevelser genom bild, text, tal, ljus och ljud i en samlad meditativ enhet."


"Koreografera dansföreställningar är mitt sätt att integrera olika konstnärliga uttryck till en enhet där alla delar bildar något större än bara dansen, ljudet, ljuset och det sinnena uppfattar. En möjlighet att gå bortom och rakt in till hjärtat. Att förenas i den kosmiska dansen med de perfekta och stundtals snubblande stegen vi alla bidrar med."


"Livet är för mig en orkester där varje människa bidrar med sin ton för att skapa en storslagen symfoni.
En målning där alla bidrar med sin egen känsla, färgkombination och stämning.
En bok där alla bidrar med karaktärer, handlingar och händelser.
En föreställning med evigheten som som estrad, där rollerna byts ut allteftersom livet utvecklas.
En kosmisk dans med den eviga energin och transformationen av allt vi möter och skapar i frågan om livets uppkomst.
En poetisk saga, med drömmar som förverkligas, och när de uttrycks i kärlek bidrar till fred och frihet. Just här på jorden. Med Rymden, Kärleken och Närvaron kvar inom oss."


"Magiska resor är min ständiga inspirationskälla. Inom mig och utanför mig, med nyfikenhet och positiv inställning till det som sker. Att våga gå bortom begränsningar. Utforska och uttrycka djupa och ytliga möten med mig själv och min egen själ, såväl som med andra utanför mig."

Allt detta och lite till handlar mitt konstnärsskap om

Kreativitet är för mig att leva i kärlek, fred och frihet, med livet och dess innerliga dans. Att vara ett med allt och mötas i det eviga ögonblicket där allt står stilla och allt kan hända."

"Personlig utveckling är för mig att våga hoppa eller falla fritt ut i det okända och utvecklas. I full tillit till att det bär. Om och om igen..."

"Kärlek för mig är att mötas i full närvaro, dela glädje och upplevelser, genomsyras av allt det fantastiska som sker i varje sekund. Inom oss, runt oss, och mellan oss." Här och Nu.

"Gemenskap är att dela mina erfarenheter med andra i en trygg och varm miljö, full av villkorslös kärlek, acceptans, närvaro och samhörighet. Det är en del av min brokiga livsväg." 

Att våga hoppa ut i det okända. Om och om igen...


Vill du veta när det händer något nytt så följ mig gärna på FB eller Instagram. Det händer att jag lägger ut något där. :-) Jag jobbar på att få igång mig själv mer aktivt där. Är dock bättre på mail och sms....

Vill du vara med på min maillista och få inbjudningar och erbjudande? kontakta mig på info@gaila.se

Vill du tillhöra en V.I.P grupp?  Gå med i S.M.A.R.T - Support My ART - då får du sms innan andra utanför V.i.P får information?


Varmt Välkommen att surfa runt på min hemsida. Bli intresserad, inspirerad eller bara lite nyfiken.

"i kärlek till livet och konsten" GailaMin resa på konstens flod 

- tio år med Vedic Art och autodidakt skapande

Jag hade precis flyttat till stockholm med min dotter som skulle börja på kungliga svenska balettskolan. Själv var jag sjukskriven efter en bilolycka och skulle nu börja söka praktiktjänst. Men vänta! var det så här det började? Nja... det ligger ju mycket under ytan som gjorde att allt utvecklades på det sätt det gjorde. Här följer en kort resumé


"Den första osäkra färden bland principer för de naturliga lagarna, skapandet och det egna ansvaret, till en mer säker navigering på den virvlande floden av konstnärliga uttryck, andlighet och medvetandeutveckling"

Gaila The Artist

genom smärtor och tvivelträsk till ljus och glädje  

Det började med lite väl mycket motstånd. Jag hade råkat ut för en whiplasholycka då jag blivit påkörd bakifrån i bil, väntandes vid rödljus. Nästan samtidigt fick jag en borrelia i nervsystemet och ingen visste vad som tillhörde vad när det gällde min läkning. 

Lika illa var det när det gällde det ekonomiska ersättningen jag ansökte om. Både från FK och senare för förlorad arbetsinkomst hos mitt försäkringsbolag. Lättaste utvägen var att skylla på de andra orsakerna och plötsligt hade jag trillat in mellan stolarna. 

En läkare som säger att jag måste lägga ner firman och inte kan arbeta med massage och friskvård på grund av de smärtor och minnesbortfall jag hade. 

En försäkringskassa som hade flera egna läkare vilka alla kunde intyga att jag var fullt arbetsför utan att de för den skull hade träffat mig eller undersökt mig. 

Ett par försäkringsbolag som envist hävdade att skadorna jag ådragit mig tillhörde den skadan de själva inte hade hand om. Följaktligen ingen ersättning från något håll.

Efter rättslig förhandling några år senare där ytterligare tre läkare, nu från försäkringsbolaget if, intygade att jag var helt frisk, förlorade jag ett mål som skulle givit mig 3 miljoner för skada och utebliven arbetsinkomst och fick i stället hålla tillgodo med 100 000 kr. Saken var ju att jag vissa dagar, under alla dessa år, inte kom ur sängen. Utbränd, slutbränd, innebränd och vidbränd.

Men nu springer jag händelserna i förväg. Året var 2008. Min dotter hade blivit antagen på Kungliga Svenska Balettskolans gymnasium i Stockholm Jag hade precis blivit av med alla möjligheter till försörjning som jag skrev om i första stycket och skulle söka praktikplats i arbetsförmedlingens regi. Deras psykologer och arbetskonsulter hade nämligen träffat mig i det som populärt kallas IRL - I Riktiga Livet och ansåg att det var allt jag skulle orka med. Eftersom det kan vara en tuff utbildning att danska på KSB i Stockholm, beslöt jag mig för att följa med min dotter upp och söka praktikplats där, likaväl som i vår hemort Göteborg.

Sagt och gjort. Av någon outgrundlig anledning fick jag ett lån ( hade tack och lov en ansenlig mängd sparkapital på banken) och kunde köpa en liten etta på 23 kvm till mig och min dotter att bo i nära skolan. Det var på Reimers Holme på Söder. Jag kände inte till något om Stockholm alls men det visade sig vara en lyckträff. Eller ödet om man så vill.  

Här börjar min berättelse

Min vana trogen går jag alltid omkring på gator och torg när jag hannar i en ny stad. Jag brukar klara mig bra om jag bara tar mig tid att lyssna på min intuition. Den här dagen tog jag buss 66 till Mariatorget. När jag passerat torget och den lilla parken hörde jag en röst som sa "Sväng vänster" så jag gjorde det men rösten fortsatte. Äsch, tänkte jag det är ju ingen idé att jag svänger vänster igen. Jag har ju redan gått där, jag kommer bara tillbaka till busshållplatsen. Men uppmaningen fortsatte så jag lydde... Några steg senare stannade jag till vid ett skyltfönster och där såg jag att man hyrde ut rum. Åh, tänkte jag. Här kan jag kanske ha mina ´chakra-kurser!

På insidan såg jag några kvinnor förbereda en smycke-utställning. Jag gi´ck in ... och mitt liv förändrades för alltid. 


DETTA STÅR UNDER KORT BIOGRAFISakta smekte jag ut färgen på en canvas med mina händer och hela min kropp öppnade sig i ren glädje över att få måla i ett kravlöst och befriande tillstånd. Den skapande floden vältrade sig fram och svepte med mig på en färd av virvlande strömmar och stilla flöde.

Klicka här och börja skriva. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Klicka här och börja skriva. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Klicka här och börja skriva. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.

Kort bio

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.


Gaila The artist