Lilla Craschen

23.04.2016

GAILA SUNDLIN
2016-04-23 11:44:17 PENSELDRAG UR LIVET
Lilla craschen
ÄNTLIGEN! ...hittat en uppåtgående spiral efter många färder i nedåtgående. Min hälsa tog ett rejält språng och fastnade i en av dessa nedåtgående spiraler och vips befann jag mig i en trång korridor av allsköns otrevligheter. Undervisade i konst på en skola ( jättekul) och sprang in i en av väggarna i den trånga korridoren Har nu varit sjukskriven en längre period och sakta (för en gångs skull i livet) påbörjat återhämtning. Flyttat till södra Öland. Vandrat i detta natursköna landskap....Som att befinna sig i paradiset...


Äntligen förstått att allt måste ha sin tid. Att det krävs stunder av rekreation lugn vila.....mitt i allt otroligt roligt målande, undervisande och utforskande av livet genom konsten.


Tränar Bikramyoga på allvar för att stärka kroppen. Daglig yoga meditation och kostomläggning (läs regelbundna måltider) och struktur i vardagen (slutat måla dygnet runt, på nätter och tagit hänsyn till vad min kropp behöver) Utan fungerande kropp är det liiiiite svårt att få till kraft till utställningar, framträdanden och annat som hör en konstnär till.


Att måla, teckna, leka med nya tekniker är tack och lov en rehabiliteringsfråga och otaliga rehabtimmar med block och penna, kritor, miniformat, kamera, iPad och dator har gett mig nya perspektiv på livet och nya vägar att gå i konsten.


Verkar som att struktur i vardagen påverkat mig att påbörja en dokumentation om mitt konstnärliga arbete sedan 2008 och fokuserar på att sammanställa, fotografera och lägga upp mer bilder.
Min utställningsserie om chakra inväntar bra tillfälle med mig i arbetsför form.....kanske förr än jag anar.
Tills dess blir det rehab... i alla dess former.


Bygger styrka inifrån och ut. Älskar att skapa...Nytt...


Vare sig det är på duken eller i livet