Lugn Glädje

21.11.2021
Plötsligt är den där. Timingen. Det är nu det händer

Efter två års (!) krångel med tryckeriet är så äntligen diktboken ute till försäljning på nätet. Funderade ett tag på varför det varit så. Om det fanns någon anledning rent själsligt till det här. "Det är väl för enkelt att säga att det var nu du är redo, sa min förläggare" Jag tror faktiskt att det är sant.

Lugn Glädje är min första diktbok.

Jag har länge känt att den skulle ut först. Det fins en hel del andra böcker som är mer eller mindre klara, men något har skavt. Varför kronglade det med diktboken? Skulle jag lära mig något på den resan som var viktigt inför mina andra debutböcker som jag arbetat fram under närmare 15 års tid?

Troligtvis tålamod. Att allt tar sin tid. Tillit till att det kommer i rätt ögonblick. När tiden är inne och skaparen av produkten är redo. Det infann sig ett obeskrivligt lugn när allt var klart. En självklarhet och stolthet som gjorde det lätt för mig att gå ut offentligt och berätta om det jag gjort. En liten bok har dessutom ett bra pris och kan vara tillgänglig för många. Det tilltalar mig.

Människor ska ha råd med konst, poesi, musik, ja allt kreativt.

Den kreativa drivkraften sätter igång något hos människan. Något Magiskt. Fantasin. Resan till det oändliga fältet där allt kan hända. Den inre upplevelsen. Japp, det är magi. I sin allra bästa form.